top of page
Zene: Music

Muzsika

Nemrég elkezdtem összegyűjteni az utóbbi évtizedek stúdiófelvételeit, hanglemezeit, melyeket a Holló- és Bartina zenekarokkal készítettem. Ezeken kívül több tucat formáció hangfelvételein vendégeskedtem a legkülönbözőbb műfajokban; a népzenétől a klasszikán át a jazzig. Hallgasson bele folyamatosan bővülő gyűjteményembe!

Pilinszky János magyar költőről készült portré

ÉNEKELT VERSEK

Dalaim gyökere a vers, mely anyanyelvünkön szólal meg. Egyetlen zenei hangot nem írok le, nem szólaltatok meg, amely nem a vers legmélyebb rétegeiből tör a felszínre.

Image by Kelsey Knight

 BORDALOK

Ahogy koccintáskor összecsendülnek a borospoharak, úgy csendülnek föl sorra történelmi borvidékeink históriás énekei, szőlőművelő- és bordalai. Egészségünkre! - remélem egyszer majd Önnel, egy jó palack bor mellett!

Image by Kyle Hinkson

GYERMEKDALOK

Amióta hangszer van a kezemben, mióta énekelek, azóta muzsikálok, írok gyerekdalokat. Miért? – Eleinte mert magam is gyermek voltam, aztán mert ez életformámmá vált. Előadásaim, dalaim nagy többsége e korosztályhoz szól. Mindenből - zenéből is - adjuk gyermekeinknek a legszebbet, legjobbat!

A Szekszárdi Bartina Néptánc egyesület előadása látható

AUTENTIKUS NÉPZENÉK

Minden zenész kollégának őszintén javaslom - muzsikáljon bármely műfajban is - legalább alapismereti szinten merüljön bele népzenénk csodavilágába! Garantálom, rövid úton megbizonyosodik róla, mennyire hasznára válik! Önnek is tetszeni fog! Hallgasson bele:

bottom of page