Gyermekműsorok

előadás gyerekeknek, családoknak, az igényes zene kedvelőinek

HU-HA
HUlladékból HAngszert!

Hangszerkészítő kézműves foglalkozás sok zenével, együttmuzsikálással. Ház körül fellelhető hulladékokból (PETpalackból, kupakokból, üdítős dobozokból, szívószálakból, különböző csövekből, stb.) készítünk „muzsikáló szerszámokat”; köcsögdudát, ritmus-hangszereket, szívószál-klarinétot, tilinkót… alkalmanként 3-6 darabot, melyeken a gyerekek gyorsan megtanulnak zenélni – és haza is vihetik azokat.

zenetarisznya.jpg

Zenetarisznya

Gyerekeknek, családoknak, a muzsika kedvelőinek.  

Mit jelent az hogy Zenetarisznya? Miben rejlik varázsereje? Hogy lehet az, hogy ha egy verset belerakunk, az a következő pillanatban dalként kerül elő belőle? Ha belepottyan a tarisznyába egy fakanál – hangszer lesz belőle. Ugyanígy csodaszámba megy, hogy a biciklipumpából furulyát, a műanyag szívószálból klarinétot, a portörlőből fuvolát, és - szinte hihetetlen - az üdítős palackból gyönyörűen szóló szájorgonát varázsol a Zenetarisznya.

Hétmérföldes tarisznya

Zenés mese óvodásoknak, kisiskolásoknak

Milyen titkokat rejt ez a tarisznya? Hogy lehet, hogy látszólag üresen lóg Muzsikus Gábor oldalán, mégis egyre-másra kerülnek elő belőle kincsek, meglepetések? Versek, dalok, találóskérdések, az évszakok, mese Fehér Nagyapóról és unokájáról… A dalok úgy szólnak a legszebben, ha közösen énekeljük, a találóskérdéseket a gyerekek fejtik meg elsőnek… Énekelünk, játszunk, együtt mókázunk, közben – észre sem vesszük – már körbe is táncoltuk az egész esztendőt; az évszakokat tavasztól tavaszig.

(rövid ismertető film – 2 perc)

Youtube Icon
12BRODYBD.jpg
szebeni-muzsikusok.jpg

Állatmesék

Daljáték, vagy inkább dal + játék gyerekeknek, családoknak.

Ezúttal egy óriás mesekönyv kerül elő Muzsikus Gábor tarisznyájából. Állatmesék sorakoznak lapról lapra a kötetben, melyek mind dalként csendülnek fel Fehér nagyapó és unokája tanulságos történetébe ágyazva. Milyen szórakoztató  lehet egy dal az elképzelt kutyáról, a szomjas macskákról, kisegérről, bárányokról… - különösen, ha együtt énekeljük ezeket! Kiszámolós mondókát „faragunk”, együtt látogatunk el az állatóvodába, dalolunk, játszunk a gyerekekkel, szülőkkel, míg be nem csukódik a mesekönyv utolsó lapja is.

(Kárikittyom Trió: Állatmesék 4,5 perc) 

Youtube Icon

Kacor Király

Zenés mesejáték sok-sok hang- és hangulatfestéssel.

Ki ne hallott volna a torkos macskáról, aki egy kis szerencsével, csipetnyi pimasz bátorsággal rémületbe kergeti az erdő összes lakóját? Ez a változat a közismert népmese zenés továbbgondolása magyar népdalok, népi hangszerek, és különleges, egyedi hangkeltő-hangulatfestő eszközök segítségével. A Benedek Elek, Illyés Gyula, és más jeles írók által is feldolgozott mese 50 perces, rendkívül humoros, kibővített színpadi feldolgozása minden mesét kedvelő gyermek és örökifjú kedvencévé válhat!

kacor-kiraly.jpg
12BRODYBD.jpg

Hangfaragók

Hangszerkészítő kézműves foglalkozás gyerekeknek, családoknak.  

Hová dobjam…? – A kukába? Szelektív gyűjtőbe? Vagy el se dobjam? Használható még valamire a PETpalack, a kupak, az üdítős doboz, szívószál, nylonzacskó…? Muzsikus Gábor szerint IGEN! Sőt, nem is akármire! Hangszereket – kiváló muzsikáló szerszámokat – készítünk a gyerekekkel ház körül keletkező hulladékokból: PETpalack-köcsögdudát, különféle csörgőket, szívószál-klarinétot, szilveszteri trombitát, tilinkót… Azután együtt muzsikálunk ezekkel, és ki-ki hazaviheti az elkészült (foglalkozásonként 3 – 6 db.) „hulladék-hangszerét”.

 

(MTV interjú – 4,5 perc)

Youtube Icon