top of page

Gyermekműsorok

előadás gyerekeknek, családoknak, az igényes zene kedvelőinek

HU-HA
HUlladékból HAngszert!

Hangszerkészítő kézműves foglalkozás sok zenével, együttmuzsikálással. Ház körül fellelhető hulladékokból (PETpalackból, kupakokból, üdítős dobozokból, szívószálakból, különböző csövekből, stb.) készítünk „muzsikáló szerszámokat”; köcsögdudát, ritmus-hangszereket, szívószál-klarinétot, tilinkót… alkalmanként 3-6 darabot, melyeken a gyerekek gyorsan megtanulnak zenélni – és haza is vihetik azokat.

Zene tarisznya másolata.jpg

Zenetarisznya

Gyerekeknek, családoknak, a muzsika kedvelőinek.  

Mit jelent az hogy Zenetarisznya? Miben rejlik varázsereje? Hogy lehet az, hogy ha egy verset belerakunk, az a következő pillanatban dalként kerül elő belőle? Ha belepottyan a tarisznyába egy fakanál – hangszer lesz belőle. Ugyanígy csodaszámba megy, hogy a biciklipumpából furulyát, a műanyag szívószálból klarinétot, a portörlőből fuvolát, és - szinte hihetetlen - az üdítős palackból gyönyörűen szóló szájorgonát varázsol a Zenetarisznya.

Hétmérföldes tarisznya

Zenés mese óvodásoknak, kisiskolásoknak

Milyen titkokat rejt ez a tarisznya? Hogy lehet, hogy látszólag üresen lóg Muzsikus Gábor oldalán, mégis egyre-másra kerülnek elő belőle kincsek, meglepetések? Versek, dalok, találóskérdések, az évszakok, mese Fehér Nagyapóról és unokájáról… A dalok úgy szólnak a legszebben, ha közösen énekeljük, a találóskérdéseket a gyerekek fejtik meg elsőnek… Énekelünk, játszunk, együtt mókázunk, közben – észre sem vesszük – már körbe is táncoltuk az egész esztendőt; az évszakokat tavasztól tavaszig.

(rövid ismertető film – 2 perc)

Youtube Icon
12BRODYBD.jpg
állatmesékjpg.jpg

Állatmesék

Daljáték, vagy inkább dal + játék gyerekeknek, családoknak.

Ezúttal egy óriás mesekönyv kerül elő Muzsikus Gábor tarisznyájából. Állatmesék sorakoznak lapról lapra a kötetben, melyek mind dalként csendülnek fel Fehér nagyapó és unokája tanulságos történetébe ágyazva. Milyen szórakoztató  lehet egy dal az elképzelt kutyáról, a szomjas macskákról, kisegérről, bárányokról… - különösen, ha együtt énekeljük ezeket! Kiszámolós mondókát „faragunk”, együtt látogatunk el az állatóvodába, dalolunk, játszunk a gyerekekkel, szülőkkel, míg be nem csukódik a mesekönyv utolsó lapja is.

(Kárikittyom Trió: Állatmesék 4,5 perc) 

Youtube Icon

Kacor Király

Zenés mesejáték sok-sok hang- és hangulatfestéssel.

Ki ne hallott volna a torkos macskáról, aki egy kis szerencsével, csipetnyi pimasz bátorsággal rémületbe kergeti az erdő összes lakóját? Ez a változat a közismert népmese zenés továbbgondolása magyar népdalok, népi hangszerek, és különleges, egyedi hangkeltő-hangulatfestő eszközök segítségével. A Benedek Elek, Illyés Gyula, és más jeles írók által is feldolgozott mese 50 perces, rendkívül humoros, kibővített színpadi feldolgozása minden mesét kedvelő gyermek és örökifjú kedvencévé válhat!

kacor király.jpg
Hulladékból hangszert.jpg

Hangfaragók

Hangszerkészítő kézműves foglalkozás gyerekeknek, családoknak.  

Hová dobjam…? – A kukába? Szelektív gyűjtőbe? Vagy el se dobjam? Használható még valamire a PETpalack, a kupak, az üdítős doboz, szívószál, nylonzacskó…? Muzsikus Gábor szerint IGEN! Sőt, nem is akármire! Hangszereket – kiváló muzsikáló szerszámokat – készítünk a gyerekekkel ház körül keletkező hulladékokból: PETpalack-köcsögdudát, különféle csörgőket, szívószál-klarinétot, szilveszteri trombitát, tilinkót… Azután együtt muzsikálunk ezekkel, és ki-ki hazaviheti az elkészült (foglalkozásonként 3 – 6 db.) „hulladék-hangszerét”.

 

(MTV interjú – 4,5 perc)

Youtube Icon
bottom of page